English (UK)Magyar (HU)
INSTITUTE OF HUNGARIAN AND APPLIED LINGUISTICS
free templates joomla

Hallgatói élet

 Veszprémi Egyetemi Színpad

 http://veszinpad.hu

Facebook:  https://www.facebook.com/veszpremiegyetemiszinpad/

A Veszprémi Egyetemi Színpad 2016-ban alakult újra a veszprémi Pannon Egyetemen. A társulat jelenleg több mint 20 főt számlál, tagjainak mindegyike egyetemista, legtöbbjük drámapedagógia szakos hallgató.

2016-os debütálása óra, minden ősszel megrendezi a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót, melyre az ország több városából várnak diák és amatőr színházi társulatokat, színházi szakembereket, drámapedagógusokat, hogy együtt töltsenek egy izgalmas hetet, a színház, a drámapedagógia és az amatőr színjátszás bűvöletében.

Veszprémi Egyetemi Napok

http://ven.uni-pannon.hu

Facebook:  https://www.facebook.com/VEN2017/

A Pannon Egyetem legnagyobb hallgatói rendezvénye, melynek az MFTK-s hallgatók rendszeresen aktív résztvevői. Egyetemistákból és oktatókból szerveződő csapatok mérettetnek meg egymással egy egész héten át tartó fesztelen, féktelen, de kitartó játékban, ahol a csapatkocsmák hűvösében és az esti koncertek fergetegében lazíthatnak az idelátogatók.

VEN minden második évben van.

Ha nincs VEN, akkor van AKÓ:  https://www.facebook.com/events/176640339819240/

Hallgatói estek

Az Intézet sokféleségét mutatja a hallgatói estek színessége, amelyek a nemzetközi hallgatók jelenlétének köszönhetően megsokasodtak. Szeptemberben évindító, júniusban évzáró partyt tartunk, ahol kötetlen beszélgetések keretében élvezhetjük a batyus rendezvény ízeit.

December elején Santa Claus party keretében kapunk ajándékot a Mikulástól, ha rendes gyerek módjára egy verssel, dallal, zenével, tánccal kedveskedünk neki.

Filmes estéket szervezünk, ahol a különböző országok legjobb alkotásaival vagy épp egy újabb hollywoodi remekművel ismerkedhetünk meg.

Bővebben:  https://www.facebook.com/pe.alkalmazottnyelveszetitanszek/

Pannon Unifest

 https://www.pannon-unifest.eu

Facebook:  https://www.facebook.com/pannon.unifest

Az összművészeti fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy a tehetséges hazai és nemzetközi fiatalok megmutathassák művészeti tudásukat a nézőközönségnek, neves és szakmai zsűrinek egyaránt.A 3 napos programsorozat kapcsán összesen öt kategóriában nevezhetnek a versenyzők. (Ének, fényképészet, hangszer, költészet- versmondás- novella, színpadi művek)

Tudományos Diákkör

A tudományos kutatás iránt érdeklődő tehetséges hallgatók a Tudományos Diákkör keretein belül foglalkozhatnak aktuális kutatási kérdésekkel. Oktatóik és hallgatótársaik segítségével a téma szakirodalmát felkutatva, a megfelelő módszertani eszközöket kiválasztva és adatokat gyűjtve, választ adhatnak egy számukra érdekes, fontos és releváns kutatási kérdésre. A Tudományos Diákkör az Intézeti Tudományos Diákköri Konferenciára (ITDK) készít fel, melynek nyertesei az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) mehetnek tovább. Az említett konferenciák mellett egyéb hazai vagy nemzetközi konferenciákra is jelentkezhet a hallgató, amelyben oktatói, vezetőtanára a segítségére lesz. A fontosabb tudományos eredményeket tanulmány formájában is publikálhatják a hallgatók.